Museum

SintNeede

Oh kom er eens kijken

Ontstaan

Wij zijn een groep enthousiaste aanhangers van Sint Nicolaas.
Arie was van huis uit al een ietwat besmet met het Sint virus, zijn ouders reikten Sinterklaas in Neede vele jaren de helpende hand door het verpakken van de vele zakjes snoep. Toen hij in 1982 werd gevraagd om voor een school het Sinterklaasfeest te regelen werd snel duidelijk dat hier een traditie in ere werd gehouden.

Locatie

Het hele gezin voelde zich aangetrokken tot het Sinterklaas feest en vond dat dit uitgedragen moest worden.
De oprukkende kerstman was een doorn in het oog en toen er in 1995 toevallig kennis werd genomen van het Sint Nicolaas Genootschap werd het lidmaatschap aangegaan en in 1997 werd het eerste certificaat behaald. Het aantal Pieten werd uitgebreid en thans zijn Sint en een zestal Pieten, waarvan 4 gecertificeerd, ieder jaar weer bezig om de kinderen van nu op een goede manier te laten genieten van het kinderfeest.

Bezoek

Het zal u duidelijk zijn dat wij van mening zijn dat het gaat om een kinderfeest. Wij houden dan ook niet van bangmakerij en laten ons niet "gebruiken" voor pedagogische doeleinden. Het boek van Sint Nicolaas vermeldt alleen positieve dingen van kinderen. Het alcohol- en rookvrij zijn voor en tijdens het "werk" alsmede uiterlijke verzorging staan heel hoog in ons vaandel.